Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan primila je članove Šahovskog kluba za rad s mladima „Ivan Dvoržak“ iz Zrinskog Topolovca. U nepunih 15 godina postojanja osvojili su 20 pehara na raznim državnim natjecanjima, a donijeli su i zlatni pehar s Prvenstva EU iz Austrije.

Klub je do sada organizirao 175 mjesečnih turnira „Gospodari mjeseca“ s 1008 sudionika iz 14 zemalja. Taj projekt je jedinstven u svijetu jer predstavlja svojevrsni sajam generacija, od velemajstora do šahovskih nada. Nakon stalnih smjena generacija i osvojenih trofeja iz svih liga u kojima je klub nastupao, očekuju ih i novi projekti. Do sada je u školi više od 400 djece naučilo igrati šah, a najbolji od njih su osvojili 20 državnih pehara. Da je njihov model rada itekako dobar, dokazuje i podatak da su upravo po njemu počeli raditi i klubovi u Crikvenici, Međimurju, Podravini i Istri.

– Prije osnutka kluba sjedili smo u ovom istom objektu i razgovarali s gospodinom Damirom Bajsom. Tad smo imali malu nadarenu školsku šahovsku ekipu koja je trenirala u školskom društvu Mrav i djeca su igrala za klubove iz susjedne županije – rekao je na prijemu trener u klubu Vlado Karagić. Posebno je zahvalio županu Bajsu i ljudima koji vode sport ističući kako Županija preko svojih objektivnih mogućnosti i energija pomaže sport, tridesetak vrijednih disciplina i stotinjak najmanje vrijednih kolektiva.