Mario Lončar, ispred Privredne banke Zagreb, i Stjepan Kezele, tajnik Rukometnog kluba Čazma, uz prisustvo župana Damira Bajsa, ovih su dana potpisali Ugovor o donaciji PBZ-a Rukometnom klubu Čazma vrijedan 10 tisuća kuna. Naime, riječ je o nastavku potpisivanja ugovora između udruga s područja županije i Privredne banke Zagreb koji se temelje na Sporazumu o dodjeli donacija udrugama i ustanovama na području Bjelovarsko-bilogorske županije vrijednom 600 tisuća kuna, a kojeg su potpisali župan Damir Bajs i predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka.

-U Rukometni klub Čazma počela su nam dolaziti djeca, ne samo iz Čazme, već i iz Bjelovara, Križa i Ivanske jer imamo trenerski tandem koji super funkcionira i napreduje. Prošle sezone odigrali smo 217 službenih utakmica u sedam liga natjecanja. Ipak, najviše se trenutno ponosimo ženskim rukometom jer smo pokrenuli još jedan ženski sport u našem gradu. Ove godine cilj nam je odraditi još više utakmica, pogotovo s klincima. Imamo fenomenalnu suradnju sa Županijom i mogu zahvaliti svima koji su uz nas – kazao je Kezele.

Inače, RK Čazma osnovan je 2013. godine kako bi se pobudio interes za treniranjem rukometa u ovom gradu. Od toga dana, rukometni klub raste iz dana u dan, a danas broji čak 90 registrirane djece. Natječe se u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi sjever s tri godišta. Natječu se i minirukometaši na otvorenom prvenstvu u Rugvici, a od ove godine imaju i seniorsku ekipu koja nastupa u 4. ligi centar. Također, ovaj klub je počeo okupljati i žensku ekipu što je očito pun pogodak s obzirom da sve više djevojčica iskazuje interes za rukometom. Njihove minirukometašice dio su regionalne lige gdje drže visoko drugo mjesto. Brojnim utakmicama prošle sezone ostvarili su velike ekipne rezultate stoga ova donacija PBZ-a zasigurno ide u prave ruke, za još bolji i uspješniji rad kluba.