Dr. Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar, dobio je najljepši poklon za prvu godišnjicu svojeg novog radnog mjesta. Naime, upravo ovih dana na adresu Opće bolnice pristigla je dugo čekana potvrda Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) o prihvaćanju projekta izgradnje nove zgrade u kojoj će biti smješteni svi odjeli kirurgije, ali i nova dnevna bolnica.

Da stvar bude još bolja, bjelovarska bolnica jedna je od rijetkih u Hrvatskoj kojom je pošlo za rukom usvojiti maksimalni iznos u oba natječaja. S obzirom da je Županijska skupština prethodno već odobrila kreditno zaduženje nužno za pokrivanje ostatka investicije “teške” 160 milijuna kuna, ispunjen je glavni preduvjet za realizaciju projekta započetog još prije desetak godina.

– Hvala svima koji su omogućili da se vrata izgradnji nove bolnice širom otvore. Hvala osoblju bolnice, hvala bivšim ravnateljima, hvala Županiji, hvala Regionalnoj razvojnoj agenciji i posebice županu Damiru Bajsu bez čijeg sustavnog i aktivnog višegodišnjeg zalaganja i lobiranja doista teško da bismo danas sjedili ovdje – istaknuo je dr. Allouch u prilično emocionalnom govoru na tiskovnoj konferenciji održanoj ovog petka, 15. rujna u zgradi bolnice.