Bjelovarsko-bilogorska županija i župan Damir Bajs podržali su najveći projekt Grada Čazme, “Čazma Natura”, koji se ovih dana kani kandidirati na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja. Kako su partneri u ovom projektu vrijednom više od 20 milijuna kuna Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, a uključena je i OŠ Čazma, Županija je preko svojih ustanova dala suglasnost, a spremna je biti i partner u ovom projektu.
-Sama Županija je vodila i uspješno završila sličan europski projekt vrijedan 20 milijuna kuna, a riječ je o izgradnji bazena u Velikom Grđevcu. Žao mi je što nismo ostvarili radni sastanak s gradonačelnikom Čazme Dinkom Pirakom, no unatoč tome BBŽ će preko svojih ustanova dati suglasnost i biti partner u projektu. U slučaju zahtjeva Grada Čazme da se i sama Bjelovarsko-bilogorska županija i sama uključi u projekt kao partner, Županija će to i učiniti i u partnerskom smislu, ali i s financijskim sredstvima za potrebe sufinanciranja projekta “Čazma Natura” – istaknuo je Bajs, dok se Pirak županu priopćenjem zahvalio za uključivanje u ovaj projekt u kojem bi se uz eko-kupalište europskim novcem u Čazmi trebali raditi i mnogi drugi sadržaji.
-S obzirom da su radovi na projektu vrlo intenzivni i naporni te zbog ranije preuzetih obveza upravo po toj temi, nismo bili u mogućnosti prisustvovati na radnom sastanku. Također, s obzirom na okolnosti, ne bismo bili u mogućnosti adekvatno prezentirati projekt. Stoga predlažemo održavanje sastanka sa svim uključenim ustanovama, uz prezentaciju projekta, po njegovoj aplikaciji, odnosno odabiru. Još jednom zahvaljujemo na iskazanom interesu i sudjelovanju u projektu putem Javne ustanove kao partnera i Osnovne škole Čazma kao suradnika. Dodajemo kako partner i suradnik neće biti financijski opterećeni jer sve troškove snosi Grad Čazma – stoji u Pirakovom priopćenju.