Apsolutni rekorder je mjesec rujan koji je donio 36 posto više dolazaka i čak 89 posto više noćenja nego rujan prošle godine

Bjelovarsko – bilogorska županija nastavlja nizati fantastične turističke rezultate, a rekorder je mjesec rujan koji je donio 36 posto više dolazaka i čak 89 posto više noćenja nego rujan prošle godine. No i podaci za prvih devet mjeseci ove godine pokazuju jednako veliki rast, jer je zabilježeno 49168 noćenja što je 76 posto više nego u prvih devet mjeseci 2014. godine, dok je dolazaka bilo ukupno trideset posto više. Veseli snažan porast dolazaka stranih gostiju, pri čemu prednjače Slovenci kojih je 110 posta više, te potom Njemci , Italijani i Česi.
Sustavna promocija
-Ovakve brojke su rezultat sustavnog rada na promoviranju i reklamiranju našeg turizma na svim razinama, ali i odlične suradnje nas i privatnog saktora koji čini značajan dio turizma. Ti napori daju rezultata u povećanju broja gostiju koji nam dolaze, primjerice promotivni članci u slovenskom tisku doveli su veliki broj ljudi iz te zemlje. Naša županijska turistička ponuda postaje prepoznatljiva i glavni aduti privlače sve veći broj gostiju, pa su tako i Daruvarske Toplice već sada popunjene do kraja godine – rekla je na predstavljanju ostvarenih rezultata Jasna Vaniček Fila, direktorica Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije.
Welness i zdravlje, jaka agroturistička ponuda, vinarije i brojne manifestacije glavni su aduti županijskog turizma koji se i dalje promovira, posebice na zagrebačkom emitivnom tržištu. Tamo je kampanja već počela.
-Osim održane prezentacije na Cvjetnom trgu promoviramo se i putem velikih plakata na 18 mjesta uz glavne zagrebačke avenije, a pod sloganom “Otkrijte nas – naglasila je Vaniček – Fila.
Presudna suradnja javnog i privatnog sektora
Veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatima je izrazio i Damir Bajs, predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije.
-Naša županija je vodeća po porastu broja dolazaka i noćenja državi i to je trend koji traje još od listopada prošle godine. Ova je godina daleko najbolja po pitanju turizma, a rekordni rujan treba zahvaliti i našim manifestacijama kao što su Vinodar i Bjelovarski sajam. Suradnja javnog i privatnog sektora daje rezultate i primjerice prije šest sedam godina smo imali dva OPG-a u turizmu, a sada ih je četrdesetak što pokazuje da turizam na kontinentu može biti konkurentan i privlačiti goste – istaknuo je Damir Bajs.

Božićna priča u novom svjetlu
Božićna priča u Grabovnici kao jedan od velikih turističkih aduta ove će godine biti u posve novom svjetlu.
-Novina je da su se dolasci na Božićnu priču počeli reklamirati i prodavati u Beču, a tamo dobro znaju što su adventske svečanosti i velika je stvar što su Grabovnicu uvrstili u ponudu. Osim toga na ovogodišnjoj Božićnoj priči će se predstaviti i cjelokupni županijski turizam i tako zaokružiti ponudu te velike manifestacije – kaže Jasna Vaniček Fila.