BJELOVAR – Ključeve šest novih sanitetnih vozila vozačima Zavoda za hitnu medicinu i Doma zdravlja Bjelovarsko – bilogorske županije uručio je župan Damir Bajs. Četiri vozila je pripalo Domu zdravlja, a dva Zavodu za hitnu medicinu. Ukupna vrijednostt vozila koja će sada biti na raspolaganju županijskom Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu iznosi 2,3 milijuna kuna.

-Mjesečno prijeđemo 6 tisuća kilometara tako da je važno da vozila budu u što boljem stanju stoga se zahvaljujem Županiji i županu na novim vozilima jer su nam neophodna za posao – izjavio je vozač Pero Ćosić.

Zadovoljstvo novim vozilima nije sakrivao ni župan Damir Bajs.

-Ulaganja su potrebna i u sekundarnu i primarnu zdravstvenu zaštitu. Naravno, ne treba zaboraviti niti one situacije u kojima se svi možemo naći, a to je da nam je potrebna hitna pomoć i sanitet. U svakoj od tih situacija moramo imati sigurnost. 2, 3 milijuna kuna u 2019. godini omogućilo je zanavljanje Doma zdravlja s 4 vozila i dva hitne pomoći. Vozila hitne pomoći su skuplja zbog toga što u okviru opreme imaju sve što je potrebno da bi se na licu mjesta mogla pružiti pomoć onome kome je potrebna. To znači da imamo i opremu koja je vezana uz akutni infarkt miokarda i zbrinjavanje istoga, što je program koji mi provodimo. Ono što bih istaknuo je da kada se gleda kvaliteta, primjerice, hitne pomoći u okviru Hrvatske , mi smo peti po urgentnosti i kvaliteti temeljem mišljenja resornog Ministarstva zdravstva. To pokazuje da se ulaganja vide kroz pomoć našim sugrađanima – naglasio je župan Damir Bajs.