Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predstavnici stranaka koje čine većinu u Županijskoj skupštini izrazili su žaljenje zbog odluke Vlade RH u srijedu da ta županija u idućoj regionalnoj podjeli postane dio Panonske, a ne Sjeverne Hrvatske.

– Kao zakoniti predstavnik Županije, nakon prezentacije resornog ministarstva, konzultacije i uz prihvaćanje većine predstavnika u Županijskog skupštini, donijeli smo odluku da želimo biti dio Sjeverne Hrvatske. Ovdje nije riječ samo o odluci o tomu kojoj ćemo statističkoj regiji pripasti, nego i o tomu gdje ćemo gravitirati pri idućim regionalnim razvojnim programima Vlade, primjerice u infrastrukturi, prometu, školstvu i zdravstvu. Žao mi je što nam je premijer Plenković pružio mogućnost da sami odaberemo gdje se vidimo u budućnosti, a potom nam istu tu mogućnost uskratio – izjavio je župan Bajs dodavši kako se premijerova, odnosno odluka Vlade RH o uvrštenju Bjelovarsko-bilogorske županije u Panonsku Hrvatsku podudara s mišljenjem HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika općina.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Vlade RH prihvaćen je prijedlog odluke prema kojoj Bjelovarsko-bilogorska županija od 2023. godine postaje dijelom Panonske Hrvatske.