Piše: Vedran Cindrić

Ženski rukometni klub Bjelovar ozbiljno razmišlja o smjeni Hrvoja Cikoje, prvog trenera momčadi. Vijest je to koja je uzburkala bjelovarsku sportsku javnost, a za koju je i sam Cikoja saznao tek u ponedjeljak. Uzburkala je javnost ponajviše zbog fantastičnih pa slobodno možemo reći i povijesnih rezultata koje je Cikoja ostvario s bjelovarskim rukometašicama tako da iza ove vijesti postoji puno upitnika na koje će predsjednik kluba Milan Mateković morati odgovoriti. Jer, zašto dirati ono što je dobro i smjeniti trenera koji je prošle godine osvojio četvrto mjesto u Prvoj ligi, odigrao dvije fantastične utakmice u prepunoj dvorani sa švedskom ekipom Kristianstada te drži iznimno visoko treće mjesto?

-Klub je sada na visokim grana i želimo ga tamo i zadržati. Predložio sam da dovedemo profesionalnog trenera s profi licencom iz Zagreba to jest RK Lokomotive te da na taj način ojačamo struku. Cikoja po tom prijedlogu onda više ne bi bio trener prve ekipe već pomoćni trener – izjavio je predsjednik kluba Milan Mateković i nastavio.

Odlazak uspješnog trenera?

-Trener Cikoja je izjavio da u takvoj situaciji onda on više ne bi bio u klubu što me ražalostilo. No, moram reći da ništa još nije odlučeno. Ja sam kao predsjednik samo predložio da za prvog trenera stavimo profesionalca, a danas će biti održan sastanak Izvršnog odbora kluba koji će donijeti odluku da li dovodimo novog trenera iz Zagreba ili ostaje sve po starom – izjavio je za portal Bjelovarac.hr
Ovim prijedlogom i mogućnošću smjene Hrvoja Cikoje koji sa svojim rukometašicama trenutno drži treće mjesto u državi klub je doživio pravi mali potres jer je i pomoćni trener Mihovil Mateković izjavio da odlazi iz kluba ako Hrvoje Cikoja više ne bude trener prve ekipe.

Da se nepotrebno zakuhalo u klubu iz neslužbenih izvora saznajemo da su i rukometašice Bjelovara, koje su sinoć dobile nagradu za najbolju žensku ekipu Grada, s nevjericom saznale za moguću smjenu trenera Cikoje te su brzo organizirale sastanak na kojemu se dale bezrezervnu podršku Cikoji. Inače, Hrvoje Cikoja i Mihovil Mateković u ponedjeljak su održali posljednji trening dok ih na jučerašnjem nije bilo u dvorani.

Hoće li predsjednik Mateković i Izvršni odbor dovesti novog trenera iz Zagreba ili sve ostaje po starom znat će se večeras. Rezultati pa i same rukometašice su na strani Cikoje. No nažalost, zna se da se na takve stavi često ne gleda.