Iako je muški rukometni klub Bjelovar u petak u vrijeme odigravanja povijesne utakmice za grad Bjelovar i za ŽRK Bjelovar zakazao trening u srednjoškolskoj dvorani, međutim, interes za tu značajnu međunarodnu rukometnu utakmicu ŽRK Bjelovara s Šveđankama je veliki. Velika Dvorana europskih prvaka usprkos izostanku rukometaša biti će puna i naše rukometašice imati će veliku podršku svojih navijača i svih koji u Bjelovaru vole rukomet.
Kako uvijek ima onih koji više vole Švedski stol od Šveđanki, tako je i ŽRK Bjelovar za tu utakmicu osigurao čak 600 pozivnica, dok je u prodaju po izuzetno povoljnoj cijeni pustio tisuću ulaznica.

– Interes nam je da dvorana bude puna i da svi oni koji inače prate naš klub nemaju problema s mjestom na tribini. Nadamo se kako će atmosfera u dvorani biti sjajna i da nećemo razočarati naše navijače – kazali su u ŽRK Bjelovaru koji je u dogovaranju s Švedskim klubom da se obje utakmice odigraju u Bjelovaru na sebe preuzeo trošak prijevoza iz zagrebačke zračne luke do Bjelovara i smještaj u bjelovarskom hotelu.

– U svakom slučaju to nam je puno bolje nego da smo putovali u Švedsku. Imamo dovoljno sponzora, a imamo i poprilićno ‘obećanja’ za sudjelovanje u troškovima utakmice. Nadamo se kako će cijela ova priča završiti bez dugova.

Zbog velikog povijesnog značaja i zbog organizacijskih problema utakmica ŽRK Bjelovara i švedskog Kristianstada u sportskom aspektu očito je ostala u drugom planu. Švedska ekipa je favorit, međutim, ne toliko veliki kako bi utakmica poprimila revijalni karakter.

– Respektiramo Šveđanke, no, mi u ove dvije utakmice ulazimo s nadom u prolaz. Ukoliko se u dvorani na prvoj utakmici stvori prava navijačka atmosfera koja bi ponijela naše rukometašice, imamo velike izgleda da u drugoj utakmici u subotu napravimo veliko iznenađenje. Znamo da mi to možemo, ali moramo naglasiti kako nam prolaz u naredno kolo Challenge kupa nije prioritet – naglasili su u ŽRK Bjelovaru.