Nakon dugih 12 godina Ivana Dragišić se vraća u Bjelovar. Dvadesettrogodišnjakinja je prve rukometne korake napravila upravo u Bjelovaru i to u RŠD Bjelovar od kuda se 2005. godine uputila u Podravka Vegetu. U međuvremenu je nastupala za sve mlađe reprezentativne selekcije, a s Koprivničankama ima iskustvo i igranja Lige prvakinja. Sve do prije nekoliko dana bila je pod ugovorom s prvakinjama Hrvatske s tim da je prošlu sezonu provela na posudbi u varaždinskoj Koki. Dragišić se u rodni grad vraća kao najbolji strijelac Prve HRL i kao najveće pojačanje Bjelovara u povijesti.

– Drago mi je da mogu reći da se vraćam u grad u kojem sam rođena i u kojem sam započela rukometnu karijeru. Određeni kontakti s Bjelovarom su postojali i prethodnih godina, no tada još nije bilo vrijeme za moj povratak. Na kraju protekle sezone ponovno smo sjeli za stol. I klub i ja smo iznijeli svoja očekivanja te smo se prošli tjedan napokon dogovorili. Ugovor s Podravka Vegetom mi je istekao tako da u Bjelovar dolazim kao slobodna igračica – potvrdila je svoj dolazak sjajna vanjska pucačica.

U dresu Podravka Vegete i Koke u više navrata je igrala protiv Bjelovara, a često smo je mogli vidjeti na tribinama dvorane Srednjoškolskog centra na utakmicama svog novog kluba. Prema tome ekipu poznaje vrlo dobro te otprilike zna što ju očekuje.

– Bjelovar je već tri sezone prvoligaš i svake godine napravi određeni kvalitativni i rezultatski iskorak. Ekipa ima tendenciju za napredak i još bolji plasman na ljestvici. Ono što ja osobno mogu obećati je da ću dati maksimum u nastojanju da ekipa ostvari što bolje rezultate. Vjerujem da se sa svima u ligi možemo ravnopravno nositi, no prije toga se moramo dobro pripremiti i uigrati – dodala je Dragišić koja kao ljevakinja primarno pokriva poziciju desnog vanjskog. Međutim, prema potrebi može odigrati i na desnom krilu.
Prošlu sezonu Bjelovar je zaključio na sedmom mjestu s 26 osvojenih bodova. Isti broj bodova imalo je i šesto Dugo Selo. Za razliku od prethodne dvije prvoligaške sezone, Bjelovarčanke su se u prošloj stablizirale u prvoligaškom društvu. S Dragišić, te povratkom oporavljenih Borković i Horvat, ljestvica očekivanja se očekivano podiže.

– Ne trebamo prerano srljati s nekakvim velikim najavama. No, ne trebamo biti ni preskromni. Vjerujem da u sljedećoj sezoni možemo minimalno ponoviti rezultat iz prethodne, a objektivno možemo i više. Još uvijek ne znam kako kotiraju drugi klubovi, odnosno tko se tijekom ljeta pojačao, a tko je oslabljen. Na kraju se mi ni ne trebamo previše zamarati konkurenticama. Moramo se koncentrirati na sebe i na to da odradimo dobre pripreme. Ako nas zaobiđu ozljede nema razloga da se ne uključimo u borbu za jedno od mjesta u vrhu ljestvice – optimistično je najavila Dragišić.  (mć)