Igračice i treneri Ženskog rukometnog kluba Bjelovar od 4. kolovoza borave u Novom Vinodolskom gdje bruse formu za nadolazeću sezonu u kojoj žele napraviti pomak u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su osvojili sedmo mjesto u iznimno jakoj prvoligaškoj konkurenciji.
-Već četiri dana smo u Novom Vinodolskom. Na pripreme smo poveli prvu i drugu ekipu tako da je u odmaralištu 30 djevojaka. S njima rade treneri Mihovil Mateković, Dario Obran i Dalibor Ostrman. Trenira se dva puta dnevno. Uglavnom se ovaj dio priprema odnosi na kondicionu spremu, tako da su treninzi vani. Rade se vježbe snage, trči se po plažama, puno smo svojih sprava ponesli tako da imamo dobre uvjete – priča nam trener prve ekipe Hrvoje Cikoja. Dodaje da ni njih nije zaobišao ekstremni val vrućine što je malo otežalo treniranje, ali navodi da je svejedno svaki trening održan onako kako je i planiran.
-Nije lako trenirati na 30 stupnjeva, ali djevojke su prave profesionalke i sve će im se to vratiti kada krene sezona. U Vinodolu ćemo biti do 14. kolovoza, a zatim slijedi povratak u Bjelovar gdje nastavljamo s treninzima u dvorani – kaže Cikoja i nastavlja.
-Otišle su nam Iva Galetić i Ana Maria Galić, ali dobili smo iznimno pojačanje u Ivani Dragišić. Cilj nam je biti stabilan prvoligaš. Prošle godine smo bili sedmi s tim da smo imali isti broj bodova kao i šesta ekipa. Konkurencija je jaka, ali vjerujem da ove godine možemo podići ljestvicu još više – zaključio je Cikoja.