Emilija i Vlado Rožman prošlog vikenda u Vatrogasnom domu u Kraljevcu proslavili su zlatni pir, 50 godina zajedničkog braka u krugu najbliže obitelji, kumova i prijatelja. Najveću sreću predstavljaju im kćeri Snježana, Jasna i Vesna, sedmoro unučadi (Tomislav, Franjo, Branimir, Veronica, Nives, Bornu i Iris) te tri praunuka – Vida, Martina i Lovro.
Ljubav na prvi pogled
Emilija i Vlado upoznali su se na poslu u Križevcima odakle je Emilija rodom, a nije im trebalo dugo da se zaljube. Štoviše, bile je to ljubav na prvi pogled. Na pitanje u čemu je tajna dugovječnog braka, supružnici odgovaraju da poseban recept za uspjeh još uvijek nije izmišljen, ali sastojci su poznati – potrebno je mnogo tolerancije, strpljivosti i razumijevanja. Svađali su se, baš kao i drugi parovi, ali i mirili se. U braku se, kaže, mora popuštati ako želite opstati. Tu je i ljutnja i praštanje, veselje i ljubav, no važno je i zdravlje. Nakon toliko dugo zajedničkog života, supružnici se više ne mogu ni sjetiti što ih je privuklo kod onog drugog, a što odbijalo.
– Tek nakon što shvatiš koliko ti nedostaje osoba na koju si se jučer naljutio – govori Emilija, a Vlado uzvraća: Ponekad se preplašiš kad vidiš da o istom u isto vrijeme razmišljate.