Danas su na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Bjelovar dodijeljena priznanja najboljim tvrtkama u županiji.  Prema zadanim kriterijima koji se temelje na ekonomskim pokazateljima i financijskim rezultatima poslovanja iz prošlogodišnjih financijskih izvješća, plaketu to jest Zlatnu kunu u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka SAB d.o.o iz Daruvara koja se bavi proizvodnjom tokarskih strojeva. Nagradu su od predsjednika HGK-a Jakova Ćorića dobili direktori Boris i Bruno Budinjaš.

Zlatnu kunu u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobile je tvrtka HITTNER koja se uspješno bavi proizvodnjom svih vrsta traktora. Stjepanu Hittneru, vlasniku tvrtke nagradu je uručio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

U kategoriji velikih trgovačkih društava Zlatna kuna je pripala tvrtki KOESTLIN, tvornici keksa i vafla, a nagradu je primila tehnička direktorica Nikolina Plentaj od zamjenika župana Nevena Alića.

-Lijepo je primiti ove nagrade, ali bilo bi mi puno draže da naši političari koji su u samom vrhu i vode našu državu olakšaju nama proizvođačima i poduzetnicima poslovanje tako da onda mi možemo još više podići plaće našim radnicima te ih na taj način motivirati da ovdje ostanu i još više pridonose. Ako ne znaju kako to napraviti, neka jednostavno vide kakve reforme su provele neke druge države i neka to primjene kod nas, to je barem jednostavno – poručio je Stjepan Hittner (vec)