Piše: Vedran Cindrić

Košarka, kraljica momčadskih sportova krajem godine će u Bjelovaru imati svoje ‘Zimsko prvenstvo’ koje organizira Košarkaški klub ‘Vedi’. Tako će bjelovarski košarkaši krajem prosinca imati priliku pokazati svoja umijeća pod obručima. Potvrdio nam je to poznati bjelovarski košarkaš i trener Košarkaškog kluba ‘Vedi’ Ivan šiprak.

-Zimsko prvenstvo počinje 27. i trajat će do 29. prosinca. Mogu sudjelovati sve dobne skupine, igrat će se pet na pet, a organiziramo paralelno i turnir za djecu do 11 godina. Također planiramo organizirati i ženski košarkaški turnir. Za sada imamo prijavljeno 10 ekipa, ali naravno očekujemo ih još više pa čak i neke ekipe iz Zagreba – izjavio je Šiprak. Dodaje da će se prva dva dana igrati kvalifikacijske utakmice, a u nedjelju (29. prosinca) će se igrati četvrfinala, polufinala i navečer finala.

-Igrat će se u bjelovarskoj Sokolani. Cilj ovog turnira je da zavrtimo košarkašku priču u gradu jer to je jedan predivan i popularan sport. Nekada je na takvim turnirima bjelovarska Sokolana znala biti ispunjena do posljednjeg mjesta i vjerujem da će se to opet dogoditi jer Bjelovarčani vole košarku – naglasio je Šiprak.

Dodaje da se svi zainteresirani mogu prijaviti do 25. prosinca na tel 091-761-7671.