BJELOVAR – Danas je održana smotra vozila za zimsku službu na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Tom prilikom bila su izložena vozila za potrebe održavanja prometnica na području gradova Bjelovara i Čazme gdje su se nazočni uvjerili u spremnost službe za nadolazeću zimu.

-Pripremili smo vozila za zimsku službu. Tvrtka Ceste d.d. brine za održavanje 265 kilometara državnih i 800 kilometara županijskih i lokalnih cesta. Na raspolaganju imamo 26 kamiona s ralicama i posipačima – izjavio je Krunoslav Knezić, šef stožera zimske službe. Dodaje da trenutno imaju na raspolaganju 1800 tona soli i 900 kubika kamenog agregata.

-Za cijelu zimu nam treba 4250 tona soli i 3500 kubika kamenog agregata, ali skladišta ćemo popunjavati prema potrebi. Inače, kada počne padati snijeg mi odmah izlazimo na ceste i čistimo ih prema prioritetima. Dakle, prvo čistimo državne i županijske ceste, onda lokalne. Što se tiče prognoze za ovu zimu, to je nezahvalno komentirati jer jedino tjedan dana unaprijed možemo znati kakvo će vrijeme biti, sve ostalo je nesigurno išta reći. Mogu jedino podsjetiti da je prošle godina zima bila blaga i da nismo imali puno padalina – rekao je Knezić. Bjelovarsko – bilogorski župan Damir Bajs osobno se uvjerio u spremnost zimske službe i istaknuo da tokom zime neće biti nikakvih problema na prometnicama.

-Oni koji se voze na 800 kilometara županijske ceste i 265 kilometara državne ceste u našoj županiji, ali i lokalne ceste mogu biti sigurni da će nakon pada snijega odmah nastupiti i čišćenje istog – naglasio je župan Bajs. Inače, osim zimske službe, zimu trebaju spremno dočekati i vozači.

-Zimska služba se dobro pripremila za nadolazeću zimu. Vozila su spremna i možemo očekivati čiste i sigurne prometnice. No, iako najavljuju slabiju zimu, vozači također trebaju imati zimsku opremu, posebno zimske gume pa i lance jer nikada ne znaš kada priroda može iznenaditi – izjavio je Žarko Čanadžija, načelnik Policijske postaje Bjelovar. Podsjetimo zimsko razdoblje počinje 15. studenog i završava 15. travnja iduće godine. (V. Cindrić)