U paklenoj atmosferi dvorane srednjih škola rukometašice ŽRK Bjelovara startale su s pripremama za novo prvenstvo. Ta paklena atmosfera nije se stvorila zbog velikog broja navijača natiskanih na tribinama koji su došli pozdraviti popularne ‘bjelovarske dame’, nego je nastala kao produkt užasno visoke ljetne temperature koja je do usijanja zagrijala sportsku dvoranu.

U takvim uvjetima treneru Hrvoju Cikoji odazvale su se sve rukometašice koje su se našle na njegovom spisku. Izostala je jedino mlada Ema Guskić koja se nalazi na pripremama s mladom državnom reprezentacijom za svjetsko prvenstvo, ali je zbog lakšeg operativnog zahvata izostao i predsjednik Milan Mateković tako da su rukometašice ostale uskračene za njegovu toplu pozdravnu riječ.

TRAŽI SE NEŠTO VIŠE

Već prvi pogled otkrio je neki novi ŽRK Bjelovar. Lijepo je bilo vidjeti brojčanu, snažnu i za oko lijepu ekipu rukometašica koje više ne razmišljaju o borbi za ostanak, nego o jednom od mjesta u samom vrhu ljestvice prve lige. Naime, ŽRK Bjelovar ušao u elitu hrvatskog ženskog rukometa, a to je potkrijepio i trener Cikoja.

– Nemamo što kriti, jači smo nego prošle godine. Dižemo letvici i tražimo nešto više. Međutim, sad je teško govoriti o tome ‘što je to nešto više’. Ukoliko pripreme prođemo bez ozbiljnijih povreda i ukoliko nam sreća ne okrene leđa boriti ćemo se za jedno od mjesta u vrhu ljestvice prve lige – otvoreno je najavio trener Cikoja koji je dodao – Ima nas puno i kvalitetni smo. Na treninzima možemo odraditi sjajnu sparing utakmicu tako da više nemamo potreba igrati protiv jedne od slabijih ekipa. Za razliku od prošle godine jači smo za dvije vratarke Leu Beličev iz Lokomotive i Melitu Jug koja je došla iz Pitomače.

Na lijevo krilo došla je Tena Mioč, a iz Podravke se vratila Magdalena Horvat. Na desno krilo došle su Josipa Mamić i Lara Pavlović, dok je na poziciji vanjske igračice došla Lara Franković, bivša rukometašica Podravke koja je prošlu godinu provela u Mađarskoj gdje se povrijedila tako da za sada ne znamo koliko ona može dati. Na mjesto pivotmena došla je Ana Čagalj s tim da se očekuje povratak Kristine Smiljčić i Anamarije Mikulić koja mora ići na čišćenje koljena.

ŽRK Bjelovar u novoj sezoni biti će slabiji za Josipu Kaselj koja je otišla u Lokomotivu, za Nikolinu Zadravec koja se vratila u Podravku, ali i za vratarku Mateu Maras koja je dobila posao u Daruvaru tako da će najvjerojatnije prestati s rukometom. ‘Bjelovarske dame’ seriju pripremnih utakmica otvaraju tromečom koji će se 18. kolovoza igrati u Bjelovaru, a uz ŽRK Bjelovar nastupiti će Split i Zrinski.