U Gradskoj vijećnici jutros je krenula besplatna edukacija za poduzetnice i one koje to žele postati pod nazivom ‘Od ideje do realizacije – tko su moji kupci i klijenti’ u organizaciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Ova besplatna edukacija daje znanja, vježbe te opis temeljne problematike poduzetništva kao i motivaciju za bavljenje poduzetništvom i pokretanje vlastitog posla. Radionica pruža odgovore na pitanja kako ne posustati i ne odustati te ustrajati u poduzetnišvu bez obzira na sve izazove, padove i stranputice.

-Naš centar okuplja 2300 članica i iznimno smo ponosni na tu brojku. U samom imenu centra i edukacije namjerno smo istaknuli pozitivnu diskriminaciju jer želimo ženama pomoći u pokretanju vlastitog posla. Mnoge žene u središnjoj Hrvatskoj su ostale bez posle za vrijeme krize i sada je konačno došlo vrijeme da pokrenu nešto svoje. Budućnost je u središnjem i malom poduzetništvu i na nama je da ženama pomognemu u prvom koraku ka ulasku u taj sektor. Inače, 11 gradova u Hrvatskoj je Grad – prijatelj ženskog poduzetništva i nakon ove potpore uvjerena sam da će i Bjelovar sljedeće godine to postati – izjavila je Sanela Dropulić, voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

Maja Starek je već osam godina uspješna poduzetnica i došla je na ovu radionicu po nove savjete i informacije.

-Mislim da je ova radionica odlično osmišljena. Ja sam prije osam godina krenula u biznis te osnovala firmu Showroom koja se bavi osmišljavanjem vjenčanja i evenata. Kada sam krenula u posao vladala je ona financijska kriza tako da zaista nije bilo lako, ali uz puno truda i rada preživjeli smo i sada smo jedna od vodećih firmi u tom području – rekla nam je Maja.

No, Edukacija za poduzentice može dobro poslužiti i nezaposlenim ženama koje žele postati poduzetnice.

-Nakon što sam radila 22 godine za HRT ostala sam bez posla jer je ukinuto dopisništvo u Bjelovaru. Sada sam već tri godine nezaposlena i pokušat ću postati poduzetnica i mislim da mi ova edukacija može pomoći. Vidim da nedostaje logopeda i mislim da ću u tome smjeru krenuti – rekla nam je Dijana Hodalić (vec)