Željko Maletić, HDZ-ov predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara čiji je mandat prema Registru udruga istekao 7. lipnja ove godine, poručio je da će se izborna skupština te neprofitne organizacije ipak održati. Kao opravdanje za neodržavanje skupštine u zakonskom roku naveo je COVID-19, odnosno zabranu javnih okupljanja koja je ukinuta još potkraj prošlog mjeseca.

U međuvremenu, primjerice, održana je izborna skupština sportske zajednice Osječko-baranjske županije na kojoj je izabrano novo-staro vodstvo, tako da tezu o tomu da izborna skupština kasni samo zbog COVID-a 19 valja uzeti s rezervom, pogotovo jer dolazi od predsjednika koji se, po vlastitom priznanju, nije mogao sjetiti je li on sam ili je netko drugi davao bivšem tajniku Športske zajednice Alenu Kiđemetu zakonski sumnjive putne naloge.

Predsjednik Športske zajednice koji je izdavao sumnjive putne naloge bivšem tajniku Alenu Kiđemetu (HSLS) i temeljem takvih naloga isplatio mu 41 tisuću kuna u dnevnicama i naknadama za korištenje privatnog vozila u službene svrhe, u svojem očitovanju navodi i da smatra shodnim upozoriti na, kako se izrazio, neobjektivnost autora. U javnost je po prvi puta isplivala informacija da je nakon Kiđemetove ostavke koja nije zabilježena u Registru udruga, Izvršni odbor donio odluku o imenovanju vršiteljice dužnosti tajnice do Izborne skupštine, a riječ je o Ani Nilović.

Datum održavanja skupštine još uvijek nije poznat, ali navodno će ga otkriti još ovoga tjedna. Očitovanje čelnika Športske zajednice, spomenimo i to, reakcija je na niz kritika i nepravilnosti na koje je u podužem dopisu javnosti i sportskoj zajednici sinoć uputio Boris Presečki iz Udruge Titan Gym.