Fantastične vijesti stižu za Bjelovarsko bilogorsku županiju, a posebno za ljubitelje cikloturizma. Naime, Ministarstvo turizma odobrilo je 247,600 kuna za pet projekata razvoja cikloturizma u našoj županiji, potvrdio je za Bjelovarac.hr  Hrvoje Supančić, koordinator za razvoj cikloturizma u Bjelovarsko bilogorskoj županiji. Važno je naglasiti i da sredstva koja osigurava županija u ovim projektima iznose 58.200 kuna.

-Ovo je bio iznimno dugi put, ali isplatilo se. Odobreno nam je od ministarstva 247,600 kuna za pet projekata. Među odobrenim projektima odobren je i onaj krucijalan koji smo godinama čekali, a to je projekt za izradu elaborata pruge Bjelovar-Garešnica-Grubišno Polje – naglašava Supančić i dodaje da genijalna ideja o uređenju i preoblikovanju nekadašnje željezničke pruge u biciklistički ‘autoput’ sad ima prave temelje da se taj projekt do kraja ostvari.

-To je dugogodišnji san svih ljubitelja cikloturizma i sada smo napravili krucijalan korak. Na zapadu je cikloturizam odavno prepoznat kao iznimno perspektivna grana turizma. To sam vidio na svoje oči biciklirajući Austrijom i drugim zemljama. Drago mi je da se sada to i kod nas prepoznaje – kaže nam Supančić. Inače, osim ovog krucijalnog projekta, Ministarstvo turizma je odobrilo još četiri projekta, izmještanje dijela županijske biciklističke rute s glavnih cesta na lokalne s manjim prometom, izrada i štampanje biciklističkih karata BBŽ-a, projekt edukacije za ciklovodiča i
postavljanje oznaka na izmještenom dijelu županijske rute.

-Odobravanje ovih projekata mogli bi slikovito nazvati kao jedna ‘cikloturistička putovnica’ jer sada se možemo prijavljivati i na EU fondove i mnoga vrata su nam otvorena. Naša županija ima veliku perspektivu da bude perjanica kontinetalnog cikloturizma i zaista vjerujem da će tako i biti – zaključuje Supančić. (V. Cindrić)