Za ekološku osviještenost svojevrsnu nagradu su primili učenici i učitelji Medicinske škole u Bjelovaru. Predsjednik Udruge Lijepa naša doc. dr. sc. Ante Kutle uručio im je Zelenu zastavu, simbol uspješnog provedenog programa Eko škole, koja je uz svečani program i podignuta na ulazu u školu.

Riječ je o međunarodno priznatom programu čiji je nacionalni koordinator spomenuta Udruga, a školama koje uspješno odrade svih sedam koraka može donijeti mnoge prednosti u kasnijim prijavama na razne druge projekte. U svakom slučaju, kazao je Kutle na svečanosti u Bjelovaru, ovo je najsigurniji put građenja dobrih navika.

– Odgojna komponenta je ovdje najvažnija jer ako ekološko razmišljanje počnemo poticati u najranijoj dobi, nećemo imati problema u kasnijem postupanju – ustvrdio je Kutle. Bjelovarski medicinari prestižni naslov Eko škole nosit će dvije godine, a onda će se opet provjeravati njihova dosljednost. Da znaju što se od njih očekuje za sada su dokazali brojnim aktivnostima. Od osnivanja Eko patrole koja kontrolira troši li se u školi racionalno električna energija i voda, preko brige o razvrstavanju recikliranog otpada, do školskog okoliša i vrta u kojemu imaju najrazličitije vrste aromatičnog bilja.