Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je optužnicu protiv 55-godišnjakinje iz okolice Daruvara, koju se tereti zbog zanemarivanja vlastite djece. Ona je optužena da je kao roditelj grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i odgoja djece te je počinila tri kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži i to zapuštanjem ili zlostavljanjem zakona.

Iako je Kaznenim zakonom za ovakva kaznena djela predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru optužnicom je sudu predložilo da je se za svako kazneno djelo osudi na po četiri mjeseca zatvora i da joj se na koncu izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od deset mjeseci uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.
Prema optužnici, ova je 55-godišnjakinja kaznena djela koja joj se stavljaju na teret počinila još u razdoblju između 2008. i 2012. godine.

Ona kao roditelj danas 24-godišnje i 18-godišnje kćeri te 22-godišnjeg sina nije vodila brigu o održavanju njihove higijene i higijene stambenog prostora. Iako je bila svjesna da time ugrožava i nepovoljno utječe na njihov psihosocijalni i fizički razvoj, ona je kuću ostavljala zapuštenom, prljavom, i neodržavanom. Nije vodila brigu da djeca redovito pohađaju nastavu, zbog čega joj je rješenjem Centra za socijalnu skrb Daruvar određeno provođenje mjere nadzora nad izvršavanjem roditeljske skrbi u trajanju od godine dana.

No, ni ta mjera nije natjerala ovu očito posve nesavjesnu majku da vodi brigu o osnovnim životnim potrebama svoje djece i njihovim potrebama. Tako njezina starija kći nije završila ni osnovnu školu, dok joj je sin zbog poremećaja u ponašanju rješenjem Centra za socijalnu skrb Daruvar smješten u dom za odgoj djece i mladeži i to na odjel intenzivnog tretmana. Najmlađa kći joj je pak rješenjem Centra smještena u udomiteljsku obitelj.