Piše: Vedran Cindrić

RK Bjelovar ove subote trebao je u Umagu igrati prvu utakmicu Lige za ostanak protiv istoimenog domaćina. No, zbog proglašene pandemije koronavirusa Hrvatski rukometni savez danas poslijepodne obustavio je sva natjecanja, u svim ligama i svim kategorijama do 1. travnja. To ujedno znači i da ove subote rukometašice Bjelovara u sklopu 20. kola Prve ženske rukometne lige ne budu ugostile Lokomotivu s kojom su igrale prije pet dana u četvrtfinalu Challenge Cupa.

Nadalje, iako je jutros puštena vijest da će se utakmice III. hrvatske nogometne lige kao i sve županijske lige igrati, ali bez prisustva gledatelja, HNS je danas donio odluku o prekidu svih natjecanja do 31. ožujka.

 -Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine.Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša – stoji u dopisu HNS-a.

Podsjetimo, danas je Krizni stožer BBŽ-a potvrdio da se odgađaju sve manifestacije na području grada i cijele županije tako da u zakazanim terminima neće biti održani ni Proljetni sajam u Gudovcu kao ni uskrsna mianifestacija u Bjelovaru ‘Pisanicom do Uskrsa’