Kolo prije kraja ligaškog natjecanja rukometašice Bjelovara su domaćom pobjedom nad Dugim Selom osigurale osvajanje četvrtog mjesta što je najbolji klupski plasman u povijesti kluba. S obzirom na to gostovanje u Zagrebu kod viceprvaka Lokomotive u posljednjem kolu za naše rukometašice nije imao gotovo nikakvo rezultatsko značenje.

Iz tog razloga trener Hrvoje Cikoja odlučio je odmoriti veliki broj iskusnih igračica te pružiti priliku mlađima koje su tijekom sezone imale manju minutažu. S druge strane Lokomotiva se od sezone željela oprostiti pobjedom te na najbolji način proslaviti osvajanje drugog mjesta. Sve to rezultiralo je očekivanom pobjedom Zagrepčanki i to s velikih plus dvadeset, odnosno 45:25. Unatoč porazu Bjelovarčanke su zadržale četvrto mjesto, odnosno dva boda prednosti pred petoplasiranim Zrinskim. Naslov prvak osvojila je Podravka Vegeta koja je zadržala određenu kvalitativnu prednost pred ostatkom lige, no ta razlika je iz sezone u sezonu sve manje.

Na najbolji način pokazala je to Lokomotiva koja je u tekućoj sezoni u dva navrata pobijedila Koprivničanke. Prvi put u prvenstvu, a drugi u finalu kupa.  Iako su naše rukometašice utakmicu u Zagrebu otvorile s vodstvom 1:0, a zatim i 2:1, Lokomotiva je uskoro preuzela kontrolu nad rezultatom. Serijom 6:0 odvojile su se Zagrepčanke na 7:2 i već u početnom dijelu susreta su prelomile utakmicu u svoju korist. Do sredine prvog dijela Bjelovarčanke su se držale na prihvatljivom rezultatskom zaostatku, a onda su se domaće rukometašice počele ozbiljnije odvajati. Na odmor su otišle s vodstvom 24:12. U nastavku su i jedan i drugi trener dosta rotirali i u takvom odnosu snaga su bolje bile rukometašice Lokomotive u čijim redovima su se istaknule Jelena Kajfeš s devet i Antonia Čivljak sa šest pogodaka. U redovima Bjelovara posebno vrijedi izdvojiti mladu Ivanu Cindrić koja se šest puta upisala u listu strijelaca. Marija Borković i Nikolina Tvorić su postigle po četiri pogotka. (mć)

 

Hrvoje CIKOJA (trener Bjelovara):   Upravo ovakvu utakmicu smo i očekivali. S obzirom da nam rezultatski nije puno značila odlučili smo pružiti priliku mlađim igračicama koje su trudom i zalaganjem to i zaslužile. Najvažnije je da se nitko nije ozlijedio, da je sve prošlo fer i korektno. S treninzima nastavljamo do sredine lipnja, a onda će svaka igračica dobiti individualni program po kojem će raditi tijekom ljeta. Nastojat ćemo im ljeto učiniti što zanimljivijim tako da na početak priprema sve dođu motivirane i željne rukometa.