BJELOVAR – PU bjelovarsko – bilogorska danas je ponovno sazvala konferenciju povodom masovne tučnjave koja se dogodila 8. prosinca u noćnom klubu ‘Tilt’, a u kojoj su sudjelovali pripadnici bjelovarske interventne policije
-Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u kojem je ispitano 40 osoba, utvrđeno je da je u remećenju javnog reda i mira ispred i u noćnom klubu ‘Tilt’ sudjelovalo sedam osoba od kojih su trojica policijski službenici interventne jedinice policije, a koji su bili van službe u civilnoj odjeći. Dvojica policijska službenika su lakše ozlijeđena, od kojih jedan nije učestvovao u remećenju javnog reda i mira – izjavio je Jakob Bukvić, načelnik PU bjelovarsko bilogorske. Dodaje da će protiv svih sudionika biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Bjelovaru.

Nema video nadzora

-Osim podnesenog optužnog prijedloga, protiv trojice policijskih službenika za koje se sumnja da su remetili javni red, bit će pokrenut disciplinski postupak – naglasio je načelnik Bukvić. Također, dodao je, da je otežana okolnost kriminalističke istrage bila ta što vlasnik noćnog kluba ‘Tilt’ nije imao video nadzor koji je u funkciji klubu s čime bi se lakše rasvijetlila ova situacija.

-Izražavam žaljenje što je ovim događajem narušena percepcija javnosti o sigurnosti na području naše Policijske uprave, ali moram naglasiti da je uspoređujući s prošlom godinom, čak 30 posto manje kršenja javnog reda i mira – izjavio je načelnik Bukvić.
Podsjetimo kako smo neslužbeno saznali da su pripadnici intervente policije došli na koncert Mitra Mirića kako bi proslavili rođenje djeteta jednog od kolega nakon čega je uslijedila masovna tučnjava zbog čega je i koncert srpske folk zvijezde bio naprasno prekinut.