BJELOVAR – Sinoćnjom projekcijom ‘Sibirska ljubav’ redateljice Olge Delanae završeno je 13 izdanje DOKUarta, a veliku nagradu publike i najbolje ocjenjeni dokumentarac svih gledatelja je film ‘La Chana’ kojeg je režirala Lucija Stojević, hrvatska redateljica sa španjolskom adresom.

Dokumentarac je to o Antoniji Santiago Amador -La Chani, kraljici flamenga koja se vraća na scenu nakon desetljeća pauze kako bi posljednji put nastupila pred publikom. Upravo je taj film i otvorio ovogodišnji DOKUart. Film ‘Preko svih granica’ poljske redateljice Marte Prus također je oduševio Bjelovarčane te je za nijansu slabije ocijenjen od ‘La Chane’.

Sve projekcije su svaki dan ispunile KMC do posljednjeg mjesta, organizacija je bila na visokom nivou, a posebno su bili zanimljivi i razgovori s gostima nakon filmske projekcije i ljubitelji dokumentarnog filma su ovaj tjedan zaista imali u čemu uživati. Inače, danas će DOKUart tradicionalno gostovati na selu, ovoga puta u Bereku s filmom ‘Kupus, krumpir i drugi demoni’. (vec)