Ovih dana započinju radovi na adaptaciji mikrobiološkog laboratorija županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koji je prošlog tjedna obišao i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima. Tamošnja v.d. ravnateljiceNina Renić pritom je istaknula kako se radi o projektu vrijednom gotovo 600 tisuća kuna.

– Ovaj projekt je izuzetno važan jer će se po njegovom završetku zadovoljiti prostorni uvjeti sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko – tehničke opreme za obavljanje zdravstvene djelatnosti – naglasila je Renić, dodajući kako će se u sklopu adaptacije omogućiti i pristup laboratoriju za invalidne osobe, urediti čekaonica te stvoriti bolji uvjeti za rad s pacijentima. Mladen Carek, zadužen za izvedbu radova, istaknuo je kako se radi o rekonstrukciji prostora veličine 300 kvadratnih metara, a radove olakšavaju precizni zahtjevi od strane ravnateljice Zavoda. Nakon adaptacije Služba za mikrobiologiju prostirat će se na 320 kvadratnih metara, a imat će tri laboratorija, dvije liječničke sobe za obje liječnice, sobu za inženjera, prostor za uzimanje uzoraka i izdavanje nalaza, prostor za dekontaminaciju, prostor za pranje i sterilizaciju, prostor za pripremu mikobioloških podloga, čekaonice te prostoriju za zapaljive stvari. Bjelovarsko-bilogorski župan Bajs je tijekom razgledavanja naglasio kako je bitno zadovoljiti kriterije koje zadaje Ministarstvo zdravstva.

– Minimalni uvjeti i kriteriji moraju biti zadovoljeni, a meni je iznimno drago što će ova investicija donijeti nove usluge i sadržaje ključne za naše građane koji zbog određenih pretraga neće više morati putovati u Zagreb, već sve moći obaviti u svom gradu – kazao je Bajs. Unatoč radovima, Zavoda će i dalje neprekidno obavljati sve usluge, samo u drugim prostorijama.