Od početka srpnja Bjelovarčani više nemaju priliku platiti plin izravno djelatnicima Elektrometala. Posljednji dan lipnja bio je ujedno i posljednji dan kada je troje djelatnika zaprimalo uplate, očitanja brojila, ali i reklamacije u poslovnim prostorima upravne zgrade nekadašnjeg gospodarskog giganta od kojeg su danas ostale samo nekretnine koje se prodaju licitaciji.
Šalteri su zatvoreni zbog izostanka dogovora između stečajnog upravitelja Elektrometala, Franje Otročaka, i predstavnika Gradske plinare Zagreb – opskrbe, tvrtke koja je u veljači preuzela Elektrometal – distribuciju plina.

Naime, troje zaposlenika imali su ugovore o radu na određeno vrijeme koji su istekli krajem lipnja, a kako nisu produljeni, radnici su završili na Zavodu za zapošljavanje.

No, iako su šalteri zatvoreni, iz GPZ – opskrbe poručuju da će Bjelovarčani, odnosno svi korisnici njihovih usluga, i dalje moći obavljati sve što su nekada radili na šalterima Elektrometala, uključujući i vjerojatno ono što je bilo najprivlačnije, a to je plaćanje računa za plin bez naknade.

Poslove očitanja plinskih brojila, poručuju iz GPZ-opskrbe, i dalje će obavljati Elektrometal – distribucija plina. Reklamacije će se, kao i do sada, zaprimati u poslovnim prostorima Elektrometala – distribucije plina, a Gradska plinara Zagreb-Opskrba osigurati će djelatnika za poslove reklamacija po računu.
I, ono što je najvažnije, računi za plin mogu se plaćati bez naknade u Fini, ali i u Hrvatskoj pošti, kao i Erste banci.