Gradonačelnik Dario Hrebak sa suradnicima najavio je zatvaranje Bjelovarskog kulturnog ljeta glazbeno scenskim spektaklom Mozart u vrtu kojeg izvodi Zagrebački orkestar mladih koji će biti održan u subotu na Gradskom paviljonu. Također, u petak će biti održana Večer s bjelovarskim lađarima isto na Gradskom paviljonu s čime će se zaokružiti Bjelovarsko kulturno ljeto na kojem je održano gotovo 70 događaja.

-Bjelovarsko kulturno ljeto počelo je 30. lipnja i cijeli projekt završava u subotu 2. rujna glazbeno scenskim spektaklom Mozart u vrtu. Na kulturnom ljetu smo imali 40-ak koncerata koji su bili iznimno dobro posjećeni i u budućnosti nam je cilj grad brendirati kao grad kulture i glazbe – izjavio je Hrebak i najavio veća financijska sredstva za sve buduće manifestacije.

-Ovo Bjelovarsko kulturno ljeto grad je koštalo 100 tisuća kuna i odmah su se vidjeli bolji rezultati po posjećenosti i zadovoljstvu građana. Tako da ćemo u budućnosti još više pokušati ulagati u Terezijanu, BOK fest, Božić u Bjelovaru i ostale manifestacije – istaknuo je Hrebak. Dirigent Zagrebačkog kazališta mladih Igor Tatarević najavio je Bjelovarčanima veliki spektakl kakav još nisu vidjeli.

-U subotu će Bjelovarčani imati priliku vidjeti jedini kostimirani projekt klasične glazbe u Hrvatskoj. To neće biti strogo klasični koncert već malo i nonšalantan. Nastupit će i dva glumca te čak pet solista i mislim da će to biti prava kulturološka poslastica za sve građane – istaknuo je Tatarević i pozvao sve Bjelovarčane na ovaj spektakl.