Sukladno dopisu Stožera civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije kojim su se tražile dodatne količine potrebne zaštitne opreme za zdravstvene ustanove na području županije tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana stiglo je preko 43 tisuće komada razne zaštitne opreme.

Riječ je o kirurškim maskama, maskama FFP2, kirurškim ogrtačima, zaštitnim naočalama, rukavicama i kirurškim kapama. Dio je to opreme koja je jučer stigla iz Kine u Hrvatsku, te donacija UNICEF-a, a sukladno rasporedu koji je napravio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske zaštitna oprema je dostavljena Općoj bolnici Bjelovar, Zavodu za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije, Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije i Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije. Također, određeni dio opreme u vidu zaštitnih maski dobile su i operativne snage Stožera civilne zaštite naše županije – stoji u dopisu Stožera Bjelovarsko – bilogorske županije

Treba spomenuti kako se ovom pošiljkom opreme popravilo stanje po pitanju zaštitne opreme za sve naše zdravstvene ustanove koje se nalaze na prvoj crti obrane od koronavirusa.