I na području Bjelovarsko-bilogorske županije započela je druga faza cijepljenja protiv koronavirusa, a tijekom ovog tjedna u našu županiju trebaju ukupno doći 1782 doze cjepiva i to proizvođača Moderne, AstraZenece te Pfizera.

Prve doze koje su stigle njih 600 već je raspoređeno u ordinacije obiteljske medicine u kojima će prema listi prioriteta koju je jučer objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo biti cijepljeni naši građani.

Sukladno dobivenim dozama trenutno je 40 ambulanti opće praske na području naše županije dobilo cjepiva i to od 10 do 20 doza ovisno o veličini ambulante, a prema utvrđenoj listi prioriteta cijepljenja kreću tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana.

Kako nove doze cjepiva budu dolazile tako će biti raspoređene u sve ambulante Opće medicine i cijepljenje će kao i do sada biti u skladu s uputama preko ambulanti opće prakse.

Treba spomenuti kako je u prvom valu cijepljenja na području Bjelovarsko-bilogorske županije cjepivo primilo 3300 osoba i to prema prioritetnim skupinama, odnosno zdravstveni djelatnici te korisnici, ali i zaposlenici domova za starije i nemoćne – stoji u dopisu Stožera civilne zaštite BBŽ-a.