U članku pod naslovom „I to je Hrvatska – HRT ovrhama već godinama slijepoj starici utjeruje TV pretplatu“ netočno se navodi kako su nad gospođom Dragicom Bošnjak iz mjesta Kobasičari pokraj Bjelovara unatoč tome što je slijepa osoba oslobođena plaćanja mjesečne pristojbe pokrenuti ovršni postupci te se navode netočne tvrdnje njezina sina kako je bio na HRT-u kako bi podmirio dugovanja odnosno riješio problem.

Obavješćujemo Vas kako je Dragica Bošnjak prijavljena kao obveznik plaćanja mjesečne pristojbe 7. srpnja 2010. i redovito ju je plaćala do rujna 2011. Nakon toga se pokreću ovršni postupci jer je gospođa Bošnjak mjesečnu pristojbu prestala podmirivati, a nikada nije dostavila dokument za moguće oslobađanje od plaćanja mjesečne pristojbe zbog sljepoće.

HRT se u  tri navrata obraćao sinu gospođe Bošnjak te dao sve potrebne upute o tome kako ostvariti pravo na oslobođenje od plaćanja pristojbe zbog sljepoće. Unatoč tomu, nije dostavljena nikakva dokumentacija te stoga HRT nije imao temelja osloboditi gospođu Bošnjak plaćanja obveze mjesečne pristojbe.

Ujedno ističemo i kako su sva četiri ovršna postupka plaćena u cijelosti, a gospođa Bošnjak odjavljena je kao obveznik plaćanja mjesečne pristojbe dana  1. svibnja 2014.  nakon podnošenja zahtjeva za odjavu prijamnika.
Ističemo kako autor članka nije prije objave istog o navedenim činjenicama zatražio očitovanje HRT-a, što je suprotno temeljnim načelima novinarstva, čime je javnost ostala uskraćena za potpunu informaciju.