Na Općinskom sudu u Bjelovaru ovih je dana donesena nepravomoćna presuda za prilično bizarni incident koji se zbio u prosincu 2017. godine.

Dana 14. prosinca, muškarac iz okolice Grubišnog Polja vozio se iz smjera Donje Rašenice prema G. Polju, a u jednom trenutku, na šumskom predjelu između naselja Donja Rašenica i Poljana, točno ispred njega na kolnik se srušilo stablo. Srušeno stablo prepriječilo je obje trake, a kako se to dogodilo samo koju sekundu prije no što je Grubišnopoljac stigao na taj dio ceste, čovjek nije stigao reagirati i automobilom je udario u stablo na kolniku.

Tom prilikom nastala je velika imovinska šteta na čovjekovom Golfu, a kako je vozač poštivao sve odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a i PP Grubišno Polje utvrdilo je kako se stablo srušilo uslijed propusta u održavanju, Grubišnopoljac je odlučio tužiti Republiku Hrvatsku. I to iz razloga jer se šuma u kojoj se stablo nalazilo u vlasništvu države, a šteta je procijenjena na 18200 kuna. Na kraju je odlučeno da je Grubišnopoljac u pravu i državi je naloženo da mu isplati 18200 kuna, a i troškovi postupka padaju na teret države.

Foto – ilustracija