BJELOVAR – Nogometaši i uprava MNK ‘Bjelovar’ prije dvije godine pokrenuli su pravu malonogometnu revoluciju u Bjelovaru. Zbog njih je Dvorana europskih prvaka nakon dugo vremena bila krcata, a ostvarili su i fenomenalne rezultate. Osim toga, origanizirali su brojne malonogometne turnire kao i Ljetnu školu futsala koja je zainteresirala veliki broj mladih Bjelovarčana. Nažalost, kažu da su nakon svega ostavljeni na cjedilu te da nemaju gdje trenirati, a nova sezona je iza ugla.

-Nakon sjajnih prošlogodišnjih rezultata koje smo ostvarili uz uvjete za rad kakve ne bih nikome poželjeli izgleda da smo i ove sezone osuđeni na isto. Nevjerojatna je činjenica da jedan od najboljih kolektiva u gradu kad se pogledaju rezultati, rang natjecanja, gledanost, ulaganja i uvjeti za rad nema niti jedan termin za treniranje u dvoranama već godinu dana. Početkom ovog tjedna je bio planiran početak priprema, no prisiljeni smo na odgodu jer je naše Partizanovo zasipano kišnim oblacima, a naše političko – sportske zajednice su dvoranu praktički poklonile za samo dva kluba i to je tako već godinama – stoji u priopćenju MNK ‘Bjelovar’.

Treninzi u Zagrebu

Trener kluba, Željko Ostrman ogorčen je činjenicom da nemaju gdje trenirati, ali nada se da će se u budućnosti nešto riješiti.
-Budući da već godinu dana ne možemo naći termin za treniranje u ni jednoj dvorani u Bjelovaru, odlazili smo trenirati u Zagreb privatnim autima, a većinu vremena treniramo na starom Partizanovom igralištu po kiši i lošem vremenu. Jednostavno su svi termini uvijek unaprijed rezevirani, a kada navratimo u dvorane da vidimo da li se možda što promijenilo vidimo da samo nekoliko starijih ljudi baca na koš. Nemamo ništa protiv rekreativaca, ali zaista bi bilo u redu na jedan uspješnijih sportskih kolektiva u gradu ima gdje trenirati, a da to nije Zagreb ili kišno Partizanovo – poručuje Ostrman i moli nadležne da naprave reda u bjelovarskom sportu.

Željko Maletić, predsjednik Športske zajednice Grada Bjelovara izjavio je da je upoznat s tim problemom, ali da su svi termini najčešće popunjeni.
-Imat će dečki gdje trenirati, okupit ćemo se svi ovih dana i naći zajedničko rješenje. Neke rošade ćemo morati raditi, ali da nitko ne ostane zakinut – izjavio je Maletić.

Marko Mihalinec, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskih objekata kaže kako u najvećoj gradskoj dvorani jednostavno nema mjesta.
-Momci su prošle sezone igrali utakmice u Dvorani europskih prvaka, ali termini u toj dvorani su uvijek bukirani i to najviše tjelesnim odgojem i treninzima rukometaša. Iznimno je teško naći termin, ali razgovarat ću sa svima, skupit ćemo se i pokušati naći neko zajedničko rješenje. Što se tiče Sokolane 1 i 2, one su im male zbog dimenzija terena, a za ostale dvorane ne mogu govoriti jer nisu u mojoj nadležnosti. (V. Cindrić)