Maturanti 4.d razreda Tehničke škole Bjelovar osvojili su ove godine nagradu Fonda Boža Tvrtković za humanost. I to sasvim opravdano. Naime, više od polovice razreda unutar školske godine nesebično je darovalo krv i po nekoliko puta, a njihov razrednik Zvonimir Mesić jedan je od zaslužnih za tu inicijativu.

– Budući da mi nismo znali gdje i kako doći do informacija vezanih uz darivanje, naš se razrednik aktivirao oko toga i uvijek nam redovito javljao za sve akcije – objašnjava Matej Malčić, jedan od učenika koji su krv dali čak tri puta. Osim što je to bila lijepa gesta, Matej kaže kako na taj način shvatili koliko je korisno to što rade i da će većina njih i u budućnosti nastaviti s redovitim darivanjem krvi te promoviranjem istog. Da su nagradu zaista zaslužili potvrdila je i Vida Malek, v.d. ravnateljice Crvenog križa.

-Darivatelji krvi su plemeniti ljudi. Cilj nam je proširiti našu humanu obitelj i uvijek se veselimo svakom novom članu pa tako i svim maturantima koji se odazivaju na naše akcije. Posebno nam je drago što su ovo humanitarno djelo prepoznali i u Fondu Boža Tvrtković, nagradivši učenike Tehničke škole, kojima ovim putem čestitamo na osvojenoj nagradi i zahvaljujemo na iskazanoj humanosti – kazala je Malek