Opća bolnica Bjelovar za izvođača radova na izgradnju nove zgrade bolnice odabrala je križevačku tvrtku Radnik čija je ponuda od 272 milijuna kuna ujedno bila i najniža, priopćeno je u srijedu iz te zdravstvene ustanove.

„Na raspisan javni natječaj javila su se četiri izvođača, a temeljem pregleda i ocjena ponuda utvrđeno je kako je ponuda Radnika d.d. Križevci najpovoljnija te da zadovoljava sve uvjete natječaja. Sukladno tome, Povjerenstvo je predložilo da se Radnik d.d., kao najpovoljniji ponuditelj izabere za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Time su počeli teći daljnji zakonski rokovi na koje se može izjaviti žalba te rok mirovanja”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ali Allouch, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar. Iz te ustanove podsjećaju da se u izgradnju nove zgrade bolnice krenulo nakon potpisa ugovora s Ministarstvom zdravstva.

„Završetkom izmjena i dopuna glavnog projekta te dopunom građevinske dozvole na zahtjev Ministarstva zdravstva, u srpnju ove godine pokrenut je postupak javne nabave za izvođača radova za gradnju nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Obzirom da se radi o jednom od najvrjednijih objekata visoke gradnje u Republici Hrvatskoj rokovi javne nabave i sam postupak su složeniji”, napominju iz Opće bolnice Bjelovar. Podsjetimo, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno Općoj bolnici Bjelovar, za zatvaranje financijske konstrukcije izgradnje nove zgrade bolnice nedostaje 107 milijuna kuna zbog većih cijena pristiglih na javno natječaju. Pomoć se očekuje od Vlade RH po modelu po kojem se sufinancira izgradnja bolnice u Puli.