Piše: Vedran Cindrić

Bjelovarčanin Filip Forjan (21) vrhunski je sportaš koji svoje tijelo i um priprema za ekstreman pothvat nakon kojeg će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Naime, ovaj mladi Bjelovarčanin planira srušiti rekord u guranju automobila 24 sata za što se već neko vrijeme priprema i što ga, kaže, dovodi do krajnjih granica izdržljivosti.

-Cijeli život sam u sportu. Kao klinac sam trenirao košarku, nogomet, no onda sam se posvetio boksu, fitnesu i veslanju što su iznimno naporni sportovi – započinje svoju priču Filip koji je inače i član bjelovarskih Argonauta.

-Obožavam sport i stalno sam u jakim treninzima. No, prije godinu dana sam došao na ideju da idem srušiti svjetski rekord u guranju automobila 24 sata i tako ući u Guinnessovu knjigu rekorda. Ali onda je jedan Zagrepčanin u travnju oborio taj rekord i u 24 sata gurao automobil 100 kilometara što me malo obeshrabrilo. No, rekao sam si zašto ne bi ja gurao auto 110 kilometara i krenuo sam s ekstremnim treninzima – priča nam Filip. Kaže da cijele dane provodi u svojoj teretani nabijajući formu, a navečer gura automobil.

Guranje auta na Lepircu

-Treniram sedam dana u tjednu u teretani, a navečer guram auto na Lepircu. Pripremam se s puno težim autom nego što ću ga gurati kada ću ići rušiti svjetski rekord. Svako veče djevojka sjedne u auto i ja ga guram dok tijelo ne posustane. Evo neko veče sam na Lepircu trenirao do 3 ujutro, malo odspavao i odmah na trening u teretanu – prepričava nam Filip svoj naporni dan.

-Pripremam se potpuno sam, ali već sada imam jako dobar tempo. Treninzi su strahovito naporni. Nekad sam pod takvim opterećenjem da imam priviđenja, recimo da mi štoperica zvoni pa kad pogledam koliko guram auto shvatim da nije zvonila. No, to je sve dio zahtjevnih priprema i onoga što čovjek mora proći ako želi ući u Guinnessovu knjigu rekorda – kaže Filip. Dodaje da će svjetski rekord pokušati srušiti u Zagrebu.

-Žiriju Guinnessove knjige rekorda ću se javiti kada na treningu probijem granicu od 100 kilometara. Mislio sam rekord obarati na zagrebačkom Jarunu, ali tamo bi imao mnogo skretanja pri kojem se stvara veliki otpor stoga sam odbacio tu ideju i vjerojatno ću ga gurati zagrebačkim ulicama. Promet bi osigurala policija, a moj cilj je sadašnji rekord dignuti za 10 kilometara dakle planiram gurati auto 110 kilometara u 24 sata. Mislim da će se sve to odviti na proljeće – priča nam Filip. Ovaj mladi sportaš voditelj je i poznate bjelovarske tretane, a nedavno je i razvio svoj vlastiti sportski brend.

-Sa svojom ekipom razvio sam brend sportske opreme koji se zove Forjan brends. Radimo majice s natpisima koje se vide tek kad se oznojiš. Uglavnom, sve se kod mene svodi na sport – zaključio je Filip čije priprema za njegov fascinantan podvig i ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda možete pratiti na njegovom instagramu filipforjan