Gradski čelnici ne odustaju od izgradnje novog nogometnog stadiona, barem ako je suditi prema gradskom proračunu za iduću godinu, ali i projekcijama proračuna za 2020. i 2021. godinu. Proračun je u fazi javne rasprave, a gradski vijećnici tek ga trebaju usvojiti pa su moguće razne izmjene, no već sada „bode u oči” iznos planiran za izgradnju tog velebnog sportskog objekta u gradu trećeligaša. Naime, očito je da se 14 milijuna kuna iz ovogodišnjeg proračuna prebacuje u iduću godinu, no tomu iznosu valja dodati 10 milijuna kuna planiranih u 2020. godini, te dodatnih dva milijuna kuna u 2021. godini. Kada se sve zbroji, dolazimo do cifre od 26 milijuna kuna, što je 12 milijuna kuna više od početnih projekcija, ali i pet milijuna kuna više od iznosa koji je planiran u nedavno raspisanom javnom natječaju za izvođače radova koji bi trebao biti poništen zbog previsokih ponuđenih cijena.
O izgradnji novog gradskog stadiona, očito je, raspravljat će se još godinama, no u javno dostupnoj dokumentaciji uopće nije objašnjeno što bi se ustvari trebalo izgraditi za navedenih 26 milijuna kuna.
Naime, ta je cifra gotovo dvostruko veća od 14 milijuna kuna, za koliko su gradski vijećnici dopustili da se Grad Bjelovar zaduži. Hoće li se za novi gradski stadion za kojeg neće „kapnuti”ni lipa iz EU fondova, dizati još jedan kredit slične veličine? Hoće li Grad pristati na veće cijene građevinaca? Zašto se niti u jednom trenutku nije raspravljalo o mogućnosti da se postojeći stadion renovira i na taj način eventualno uštedi novac i na kraju krajeva, postoji li ikakva garancija da će se cifra koja se namjerava uložiti u izgradnju novog gradskog stadiona ikada zaustaviti?
Sve su to pitanja koja su, barem za sada, bez ikakvog odgovora, vjerojatno zbog toga što ih nijedan političar nije ni postavio.