Mali vrtićarci iz Dječjeg vrtića Bjelovar pohađali su na bazenu Vita Nova pilot projekt ‘Mala škola plivanja  – sigurnost na vodi’ te ih je danas posjetio i gradonačelnik Dario Hrebak te im podijelio zaslužene diplome.

Naime, Dječji vrtić Bjelovar, uz svoj redovni program, ima i aktivnosti koje djeca biraju s obzirom na interes. U skladu s tim, u vrtiću postoji sportska skupina ‘Sportići’ u sklopu koje je, u suradnji s Gradom Bjelovarom i Plivačkim klubom Bjelovar  organiziran pilot projekt ‘Mala škola plivanja’ koja je za polaznike Dječjeg vrtića Bjelovar besplatna. Iako je cilj bio da se vrtićarci upoznaju s bazenom i oslobode straha od vode, od njih 27 čak 80 posto je naučilo plivati.

– Iznimno je bitno da mala djeca što ranije ostvare prvi kontak s vodom i da se oslobode od straha. Budući da u Bjelovaru imamo Vita Novu, prekrasan objekt sa zatvorenim bazenom odlučili smo se za ovaj pilot projekt koje se pokazao kao iznimno uspješan – naveo je gradonačelnik Hrebak. Dodaje da je ova uspješna suradnja ostvarena sa Dječjim vrtićem Bjelovar i Bjelovarskim plivačkim klubom te se nada će se ovom projektu uskoro priključiti i drugi vrtići u gradu.

Za sada u ovom projektu sudjeluje samo sportska skupina iz našeg vrtića, ali vjerujem da ćemo uskoro organizirati da i druga djeca krenu na Malu školu plivanja i zaista je nevjerojatna činjenica koliko je vrtićaraca već naučilo plivati što govori i o stručnosti kineziologa koji su radili s njima – navela je Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar. Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba također je oduševljen ovim projektom i ugodno iznenađen rezultatima.

-Program smo prilagodili djeci te dobi. Ovdje se ne radi o obuci neplivača već je to jedan stupanj niže, nešto kao upoznavanje s vodom iako je veliki broj djece već sada naučio plivati – naglasio je Mihalinec. (vec)