Piše: Vedran Cindrić

Rotary club Bjelovar danas je službeno predao Općoj bolnici Bjelovar termovizijsku kameru koja je postavljena na Hitnom prijemu Opće bolnice Bjelovar, a čija je vrijednost 100 tisuća kuna.

Termovizijske kamera će služiti za detekciju povišene tjelesne temperature i one su izuzetno korisne za kontrolu na mjestima velikog protoka ljudi, a osobito u bolnicama. Takošer, posebno su od velikog značaja u trenutku pandemije koronavirusa kojoj svjedočimo, no njihova je primjena i dugoročna jer pomažu u identificiranju ljudi s povišenom temperaturom kao posljedicom bilo koje infekcije, a ne samo koronavirusa.

-Jako nam je drago što smo uspjeli donirati bolnici ovako vrijedni aparat. To smo riješili u sklopu akcije koja je bila na nivou cijelog distrikta to jest države. Naime, ovo je dio akcije Rotary Hrvatska kojom je donirano 29 termovizijskih kamera zdravstvenim institucijama diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donacije 29 kamera iznosi 2,9 milijuna kuna. Odlučili smo se u pravo vrijeme reagirati, aplicirali smo se ispred kluba i evo, oprema je instalirana – izjavio je Marijan Trnski, predsjednik Rotary cluba Bjelovar.

Marijan Trnski, predsjednik Rotary cluba Bjelovar i djelatnici bolnice nisu krili oduševljenje velikom donacijom

Oduševljenje novom termovizijskom kamerom nije krio ni ravnatelj Opće bolnice Bjelovar Ali Alloucha.

-Zahvaljeujem se Rotary clubu Bjelovar na ovoj donaciji jer će nam ona biti od velike koristi. Bit će puno lakše raditi sada našim djelatnicima, a i korisnici će se osjećati sigurnije, posebno sada u doba korone. Ovo nije prva donacija Rotary cluba Bjelovar Općoj bolnici, ali je svakako posebna što zbog vrijednosti kao i zbog važnosti – istaknuo je ravnatelj Aloucha.