BJELOVAR – Tvrtka KTC d.d. je bjelovarskoj Općoj bolnici uručila donaciju vrijednu 22 900 kuna. Riječ je o preglednoj i tretmanskoj postelji s električnim podešavanjem, u kompletu s tretmanskom stolicom, koji se koriste kod ultrazvučnih pregleda žena. Da je i više nego dobro došla na Odjelu ginekologije i opstetricije naše bolničke ustanove, najbolje govori činjenica da se do sada koristila ona, stara 50 godina.

Osim toga nova postelja u korak je s najmodernijim medicinskim spravama i znatno olakšava i rad liječnicima i povećava ugodnost pacijenticama. Donaciju su ravnatelju Opće bolnice Bjelovar dr. Aliju Allouchu i voditelju Odjela prim. Tiboru Tothu proteklog četvrtka svečano su uručile članica Uprave i već 25 godina glavna izvršna direktorica KTC-a d.d. Daliborka Kranjčić te izvršna direktorica Melanija Zorko. Ravnatelj dr. Ali Allouch zahvalio je u svoje i u ime zaposlenika Odjela tvrtki KTC na hvalevrijednoj donaciji koja će zasigurno podići kvalitetu zdravstvene zaštite. Napomenuo je kako to nije prvi puta da ova partnerska tvrtka prati i donira bolnicu.

-Mnogo puta su nam izašli u susret, kao i primjerice kada su nam kupili televizor za dječju sobu na Odjelu kirurgije – posjetio je dr. Allouch, nadajući se daljnjem nastavku suradnje.

Primarius Tibor Toth kazao je kako svaki odjel ima potrebu za specijalnim komadima namještaja i pomoćnim dijagnostičkim stvarima za pregled zbog čega su se za pomoć i obratili tvrtki KTC, čiji su i vjerni kupci.

-Oni su našu molbu uslišili i donirali su nam poseban stol za dijagnostiku čija je vrijednost veća od 22 tisuće kuna. Više će nam nego dobro doći pogotovo u situaciji kada bilježimo povećan priljev pacijentica i iz drugih županija, poput Koprivničko-križevačke i Zagrebačke županije. Posebno se i veselimo činjenici da u ovoj, u odnosu na isto razdoblje prošle godine bilježimo veći broj novorođenčadi, a podsjećam da smo u prošloj imali u bjelovarskoj Općoj bolnici veći broj novorođenčadi nego godinu prije – istaknuo je prim. Toth.