I tijekom zimskih mjeseci mladi bjelovarski plivači, kao i njihovi treneri iz Bjelovarskog plivačkog kluba ne miruju. Osim što redovito treniraju u zatvorenom bazenu u “Vita novoj”, bjelovarski plivači odradili su i prvo gostovanje ove godine. U konkurenciji četiri zagrebačka plivačka kluba sa zatvorenim bazenima, članovi BPK natjecali su se na bazenu u Jelkovcu te su postigli impresivne rezultate. Osvojili su tako bjelovarski plivači i plivačice pod vodstvom trenera Ane Futać i Matije Novoselca čak 23 medalje, od čega 10 zlata, 8 srebra i 5 bronci.

-Izvan sezone vanjskog bazena, na zatvorenim bazenima trenira stotinjak djece uglavnom osnovnoškolske dobi, a njih četrdesetak trenira u natjecateljskoj konkurenciji. Iako imamo dosta slabije uvjete od ostalih klubova s kojima smo se natjecali pošto svi oni treniraju u 25-metarskim bazenima, rezultati u Jelkovcu bili su odlični, tim više jer je mnogima to bilo i prvo natjecanje – kazala je Futać.
Medalje su osvojili sljedeći članovi BPK-a: Tara Rabatić (2 srebra), Ivan Bošić (2 zlata), Petar Bajsić (2 zlata), Matej Čavlović (bronca), Ana Lijović (srebro), Jana Mihoković (2 bronce), Marko Jurković (srebro), Dino Biškup (zlato), Korina Novak (zlato i bronca), Petar Bezjak (srebro i bronca), Nikol Vidović (srebro), Taša Počuča (zlato), Branimir Lukić (2 zlata), Marko Čavlović (srebro) i Dora Sušak (zlato).