Restoran Vrata Bilogore obitelji Mihoci najmlađa je destinacija na sve poznatijem Bilogorskom turističkom putu. Nalazi se u Maglenči, preko puta prilazne staze planinarskom domu Kamenitovac, a s radom je započeo početkom godine. Upravo je na popularnom Planinarcu Milko Mihoci pekao ugostiteljski zanat, te nakon više desetljeća radnog staža u ugostiteljstvu odlučio pokrenuti vlastiti restoran. Malo pomalo, Mihocijevi su prije sedam godina počeli uređivati stogodišnji vinski podrum svoje obiteljske kuće, pri čemu im je pomoglo i Ministarstvo turizma za vrijeme mandata Damira Bajsa s dotacijom od 20 tisuća kuna. S obzirom na ukupna ulaganja, taj je iznos gotovo zanemariv, no poslužio je kao dobra motivacija.

Restoran kao drugi dom

– Sve smo napravili sa željom da se naš gost osjeća kao kod kuće. Kad dođe prvi puta, mora pomisliti da je ovdje bio već desetak puta – pojašnjava Milko, dok njegova supruga Jasna kao glavne adute spominje nezaboravni pogled na Bilogoru, Ivančicu, Kalnik i Medvednicu, te autohtonu domaću kuhinju u kojoj se jela spravljaju od svježih, izvornih bilogorskih namirnica. Vrata Bilogore funkcioniraju kao klasičan restoran u kojemu je svakodnevno moguće uživati u jelima po narudžbi, dok se jela po kojima ih najviše prepoznaju i hvale, poput janjetine i lovačkog gulaša, spravljaju po najavi. Gurmani tvrde da svakako valja probati i štrudle, odnosno pitu od sira.

Bilogorski doručak

Iako posluju tek pola godine, prepoznatljivost su izgradili zahvaljujući tematskim večerima na posebne datume poput Valentinova, Dana žena i slično, a jedinstveni su i po bilogorskom doručku. Svake subote i nedjelje dopodne za gotovo simboličnih 20 kuna u Vratima Bilogore može se uživati u domaćem siru i vrhnju, kobasicama i špeku koje pripremaju Mihociji, te drugim domaćim proizvodima nabavljenih od strane ostalih OPG-ova iz Velikog Trojstva. Vrata Bilogore do sada su posjetili gosti i grupe iz čitave Hrvatske, a ono po čemu će se sjećati bilogorskog restorana svakako je pogled, domaća atmosfera i izvrsna hrana. Supružnicima Mihoci pomažu kćeri Emina i Mirna te dugogodišnja zaposlenica i prijateljica obitelji Jasmina.

– Naše zahvale svakako zaslužuje Općina Veliko Trojstvo na čelu s načelnikom Ivanom Kovačićem, kojoj je turizam strateška odrednica već godinama, a pomogla je da se osmisli i profunkcionira Bilogorski turistički put, te Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije i TZ Bilogora-Bjelovar – govore supružnici Mihoci.