Proteklih je dana u vožnji pod utjecajem alkohola zatečen neuobičajeno velik broj ljudi, a neki od njih su očito svim silama odlučili oboriti rekorde. To se posebno odnosi na Ž. D. (36) iz Prespe, koji je prošli tjedan zatečen u Ždralovima kako upravlja traktorom pod utjecajem alkohola od čak 2,65 promila. Da situacija bude gora, ovom muškarcu vozačka dozvola već je ranije oduzeta, a kad je došao na Prekršajni sud u Bjelovaru istaknuo je kako je sjeo u traktor jer je morao pomoći tetku koji je ozlijedio nogu pa nije imao tko drugi voziti traktor.

Na sudu je čak i priznao da je cijelu noć pio pošto je bio na fešti, a ujutro se probudio toliko žedan da je morao popiti čak pet piva, od kojih je jedno, istaknuo je, popio naiskap. Na koncu mu je određeno 15 dana zadržavanja u zatvoru, dok je na istom mjestu završio i D. V. (33) iz okolice Bjelovara, koji je u noći sa srijede na četvrtak, oko 00.30 sati zaustavljen u Osječkoj ulici u Bjelovaru. On je napuhao 1,87 promila, a kako je i ranije pravomoćno osuđivan zbog alkohola, određeno mu je pet dana zadržavanja u zatvoru do donošenja presude.

Posebno je alarmantna situacija bila za vikend, kad su policajci u razmaku od samo nekoliko sati oduzeli čak pet vozačkih dozvola. Tako je u subotu, nešto iza 19 sati, u kontroli prometa u Zdenčacu zatečen 56-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom Škoda pod utjecajem alkohola od 1,74 promila.

U noći sa subote na nedjelju, pola sata iza ponoći, u Ulici Jurja Haulika zatečen je 23-godišnjak za upravljačem BMW-a, a on je vozio pod utjecajem alkohola od 1,57 promila. Nekih četiri sata kasnije, oko 4.30 sati, u Ulici kneza Domagoja u Garešnici također prilikom upravljanja osobnog automobila marke BMW zatečena je 23-godišnjakinja, a ona je napuhala 1,71 promil alkohola. Situacija se potom smirila do večernjih sati, kad su u razmaku od samo tridesetak minuta na području Velike Trnovitice zaustavljena dva prilično pijana vozača. Prvo je u 22.53 u V. Trnovitici zaustavljen 57-godišnji vozač Golfa, koji je napuhao 1,65 promila, a potom je u 23.20 sati u Gornoj Trnovitici zaustavljen traktor bez registarskih oznaka, kojim je upravljao 64-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez vozačke dozvole. Da situacija bude gora, čovjek se vozio neregistriranim traktorom i pod utjecajem alkohola od 1,42 promila.

-Ponovno podsjećamo sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, da već i malene količine alkohola povećavaju samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežavaju zapažanje i usporavaju reakcije vozača uslijed čega dolazi do prometnih nesreća – napominju iz policije.