BJELOVAR – Jučer (nedjelja) ujutro na cesti u Gudovcu pijani 22-godišnji vozač izazvao je pravi incident.

Naime, dolaskom do raskrižja sa Staroplavničkom ulicom, uslijed ne držanja vozila na sredini obilježene prometne trake, 22-godišnji vozač prešao je na lijevu prometnu traku namijenjenu za kretanju vozila iz suprotnog smjera pri čemu je prednjim krajem vozila udario u bočni prednji kraj osobnoga automobila ‘Seat Leon’ s kojim je upravljao 34-godišnjak, a koji se kretao svojom prometnom trakom iz suprotnog smjera.

U ovoj prometnoj nesreći lakše tjelesne ozljede su zadobili 34-godišnji vozač ‘Seat Leona’ i još troje putnika iz tog vozila – stoji u priopćenju PU bjelovarsko – bilogorske.

No, to nije sve.

Nakon prometne nesreće, 22- godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 1,25 promila vrijeđao je oštećenog 34-godišnjeg sudionika nesreće, a nakon toga i policijske službenike koje su došli obaviti očevid.
Budući da 22-godišnjak nije htio postupiti po upozorenjima i zapovijedima policijskih službenika već se samovoljno htio udaljiti s mjesta događaja nad njim su uporabljena sredstva prisile tjelesna snaga i sredstva za vezivanje.

Tom prilikom i tijekom privođenja u prostorije policije pružao je aktivan otpor te je napao dvojicu policijskih službenika tako da ih je udario nekoliko puta nogama te su oni lakše ozlijeđeni.

U tijeku je kriminalističko istraživanje ovog događaja nakon čega protiv ovog 22-godišnjaka slijedi podnošenje adekvatnih pismena nadležnim pravosudnim tijelima – stoji u priopćenju policije. (V. Cindrić)