BJELOVAR – Policijski službenici su na području Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti nadzora prometa. Tijekom vikenda utvrđeno je 90 prometnih prekršaj od čega četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a najveća izmjerena koncentracija u količini 1,97 promila izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru.

Zabilježeno je 37 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Hrastovcu i ona je iznosila 108 km/h na dionici kolnika gdje je ograničenje 70 km/h. Tu je i 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te 24 ostala prekršaja. Tijekom vikend akcije na prometnicama Bjelovarsko – bilogorske županije dogodilo se šest prometnih nesreće, a u dvije od njih po jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

-Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – napominju iz policije iz koje već za danas od 12 do 20 sati provode novu županijsku akciju usmjerenu na sankcioniranje nedozvoljene brzine kretanja vozila.