Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska obavještava sve sudionike u cestovnom prometu da će njezini policijski službenici sutra, 28. kolovoza 2020. godine (petak) u vremenu od 17 do 23 sata provoditi pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa od strane svih sudionika u prometu, a koja je u okviru pojačanih mjera koje se učestalo provode zbog negativnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Veći broj prometnih nesreća

Povećanje broja prometnih nesreća s poginulim i ozlijeđenim osobama vidljiv je na području cijele Hrvatske, pa tako i na području naše policijske uprave. Do sada je na prometnicama naše županije tijekom ove godine poginulo 11 osoba što je puno više u odnosu na prošlu godinu u kojoj je bilo 9 poginulih tijekom cijele godine. Najveće povećanje je vidljivo u broju prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i pozitivni utjecaj na stanje sigurnosti u prometu provodit će se pojačane aktivnosti na području cijela RH.

Nadzor ove akcije će naročito biti usmjeren na sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, droga i lijekova, te prekršaje biciklista i pješaka kao najranjivijih kategorija sudionika u prometu, ali će se sankcionirati i svi drugi prekršaji koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

I ovom prilikom molimo sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu, te da svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – stoji u dopisu PU bjelovarsko – bilogorske.