Od danas do 13. studenoga  povodom narodnog običaja krštenja mošta tzv. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića,  PU bjelovarsko-bilogorska  svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, stoga ako mislite konzumirati veće količine vina, oprez – velika je mogućnost da ćete biti zaustavljeni i sankcionirani!

Vozače u osobito teško alkoholiziranom stanju policija će obavezno zadržavati u službenim prostorijama, odnosno uhićivati i privoditi nadležnom prekršajnom sudu kojemu će predlagati izricanje kazne zatvora.

Veliki broj kontrolnih punktova

Kako bi se osigurala vidljiva nazočnost policijskih službenika na cestama i pokrile sve lokacije koje se iskazuju kao ugrožene u pogledu prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, uspostaviti će se veliki broj kontrolnih punktova, posebice u zonama ugostiteljskih i sličnih objekata,odnosno za svaku auto-ophodnju odrediti će se veći broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati. U provođenje planiranih aktivnosti bit će uključen maksimalan broj policijskih službenika kao i sva raspoloživa operativna tehnika.

Savjeti za one koji misle konzumirati alkohol

– koristite javni prijevoz,
– koristite usluge taxi prijevoza jer će to biti daleko sigurnije i jeftinije,
– idite pješice,
– ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natragili zamolite nekoga trijeznoga da vas odveze,
– ostanite prespavati (pazite, ako ste više popili, alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro, unatoč osjećaju trijeznosti),
– ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.