Ministarstvo unutarnjih poslova najkasnije do kraja ove godine postavit će osam kamera za nadzor brzine na bjelovarsko-bilogorskim prometnicama, doznaje Večernji list. Kamere će biti postavljene na onim lokacijama na kojima je zabilježeno najviše prometnih nesreća prouzročenih prebrzom vožnjom.

Dvije na putu do Zagreba

Kućišta za kamere u Bjelovaru će se tako nalaziti u Velikim Sredicama kod kućnog broja 228 na državnoj cesti D43 prema Čazmi, u Prespi kod kućnog broja 31 na državnoj cesti D28 prema Daruvaru te na istoj državnoj cesti, ali prema Zagrebu u Žabjaku 6A prije Rovišća. Na putu do Zagreba vozače će vrebati još jedna nadzorna kamera, i to u Sv. Ivanu Žabnu u Ulici braće Radić kod kućnog broja 32-34.

Kućišta, a potom i nadzorne kamere, dobit će i ostali županijski gradovi. Po jedna će biti postavljena u Bjelovarsko ulici 12 u Donjem Daruvaru, u Ulici Antuna Mihanovića 117 u Malim Zdencima pored Grubišnog Polja, u Ulici kneza Mislava 3 u Hrastovcu pored Garešnice te u samoj Garešnici u Ulici Matije Gubca 138.

Jedna nadzorna kamera bit će postavljena i u Ulici Milana Novačića 89 u Čazmi.