U petak, 23. kolovoza, vozači autobusa održat će desetominutni štrajk upozorenja, najavili su iz Sindikata prometa i veza Hrvatske i Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske. Štrajk bi trebao započeti u deset sati i trajati sljedećih deset minuta, a u to vrijeme neće prometovati autobusne linije niti će raditi autobusni kolodvori, ali i ostali radnici u linijskom prijevozu putnika. Svi vozači autobusa u tome periodu će se zaustaviti na 10 minuta, osim autobusa na brzim cestama i auto putevima.
U isto vrijeme, odnosno u vremenskom periodu od 10;00 sati do 10;30 sati održat će se prosvjedna vožnja autobusima od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
– Dana 23.08.2019. je prvo upozorenje na cesti, nakon toga, ako se ne udovolji našim zahtjevima za početak nove školske godine, odnosno 09. rujna 2019. godine najavljujemo obustavu prijevoza u gradskome, županijskom i međužupanijskom prijevozu putnika, na neodređeno vrijeme, vjerujte mnoga djeca neće moći doći na školsku nastavu niti mnogi radnici na posao. Vozači autobusa i vozači tramvaja, te ostalo prometno osoblje, su jednako izloženi ako ne i više kao i socijalni radnici, nastavnici i ostali koji imaju status službene osobe. Njih se može mlatiti tući, vrijeđati, izlagati i pljuvati po društvenim mrežama, medijima bez posljedica. Zašto su oni ljudi druge kategorije. Zbog svega toga najavljeni prosvjedi 23. kolovoza i 09. rujna će se održati, a od građana očekujemo razumijevanje i solidarnost da nam sutra bude bolje. Ovo radimo zbog nerada državne administracije, a za bolje nas i naše djece -stoji u priopćenju.