Održan je 15. susret najčitatelja Bjelovarsko-bilogorske županije. Domaćin ovogodišnjeg susreta bila je Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar.

Nakon provedene ankete o najčitanijim knjigama i najčitateljima u 2018. godini na području Bjelovarsko-bilogorske županije, od 10 tisuća korisnika izabrano je 20 čitatelja koji se smatraju najčitateljima u prošloj godini prema broju posuđenih knjiga.

Najmlađa među njima ima samo tri godine, a najstarija čitateljica 52 godine. Svima su na svečanosti u daruvarskoj knjižnici uručene plakete, a županijski najčitatelji su Sandra Bitenc, Andrea Laklija, Goran Hajdinović, Petra Dvoraček, Danijel Bajsić, Sara Roher, Roko Karadža,J asna Buač, Antonela Babić Marković, Tea Brcković, Filip Mujić, Ivan Nehvatal, Lara Jesenaš, Katica Vučković, Nela Evaj, Niko Puljić, Marieta Horvat-Hočevar, Nora Pali, Blanka Stejskal i Klara Pokopac.

-Sada sam doznao da sam posudio 277 knjiga na dječjem odjelu, ali ja još posuđujem i preko mamine kartice, tako da sam sveukupno pročitao oko 400 knjiga – kaže Ivan Nehvatal, desetogodišnji najčitatelj iz Daruvara.

Budući da je u kategoriji knjige za djecu hrvatskih pisaca knjiga “Sve o Evi” Nene Lončar bila jedna od najposuđivanijih i najčitanijih knjiga, izdavačka kuća bila je ovogodišnji sponzor 15. susreta najčitatelja te je svakom od izabranih korisnika darovala jednu knjigu iz ponude svojih izdanja. Uz bogat kulturno-umjetnički program učenike osnovnih i srednjih škola čitateljima je priređen i susret s književnicom Nenom Lončar koja je i napisala višestruko nagrađivanu knjigu “Sve o Evi”.